Kérdésed van? Segítünk! +3676418502

Blog

VALENTIN-NAP

Pólómajom
2022.02.03 10:22
VALENTIN-NAP

A Valentin-nap az egyik „legmodernebbnek” számító ünnepünk, amit sokak szeretnek, sokak ki nem állhatnak, de egy biztos: mindenki hallott már róla.
Eredete igen régre nyúlik vissza, egészen Szent Valentin uralkodásáig a III. századig. A legenda szerint Valentin február 14-én halt mártírhalált, miután foglyul ejtették, börtönbe vetették, de még így sem adta fel a kereszténységét. A börtönből állítólag levelet küldött a barátainak és szeretteinek, amelyben elmondta, mennyire szereti őket. Egy másik legenda úgy szól, hogy a férfi összebarátkozott a börtönőr vak lányával a fogságban, s mielőtt kivégezték hagyott neki egy búcsúlevelet „A te Valentinod” aláírással.
Így lett Szent Valentin a szerelmesek védőszentje, bár a vallási háttere az ünnepnek mostanra elhomályosult. Az 1990-es évektől vált igen népszerűvé a Valentin-nap, amely eleinte csak az angolszász országokat, később azonban a fél világot meghódította magának.

 

Napjainkban a képeslapok, csokoládék és virágcsokrok mellett egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az úgynevezett „csúnya pólók”. Míg a karácsonyi időszak hot topikja manapság már a minden platformon trendnek számító ikonikus „uglysweather” azaz csúnyapulcsi, úgy lesz egyre népszerűbb Valentin-napi póló is.
A párok ilyenkor megpróbálják megtalálni a lehető legnyálasabb, legeltúlzottabb darabot a móka kedvéért; szigorúan meccselő ruhadarabokkal! És mi lesz azután? Legtöbbször TikTok videó, Instagram bejegyzés vagy Twitter becsekk, ahogy illik, a túltolt páros pólóban, mely amellett, hogy vicces, maradandó ajándék is. A karácsonyi párjához híven igen humoros, új, kialakulóban lévő szokás ez, mely lazábbá teszi a közös időt és népszerűbbé a szerelmesek ünnepét.

A Valentin-napi pólók mellett persze említést kell tennünk az Anti-Valentin-napról is, amely mostanában szintén teret, no meg pólót, követel magának. Mi van azokkal, akiknek nincs párja? Vagy épp nem akarnak párt? Vagy Bálintnak, Valentinnak hívják őket, és elegük van már az egészből? Nos nekik igazán tökéletes az anti-Valentin tematika, ahol a pólók nagyrésze csokikról, alkoholról, kutyákról és élvezetes egyedüllétről regél, legtöbbször halál viccesen.
Bármelyik oldalt is képviseled, ideje beújítanod egy új pólót, hogy viccesen köszöntsd idén a szerelmesek ünnepét (vagy épp az ellenkezőjét)!